A mögöttünk lévő évben szinte nem volt olyan nap, hogy a hírek, beszámolók között ne láttunk volna képeket koronavírus fertőzöttekről, őket ápoló, vagy életükért küzdő orvosokról, nővérekről. A harmadik hullám minden eddiginél nagyobb terhet helyezett az egészségügyben dolgozókra, akik emberfeletti küzdelmet vívtak a gyilkos kórral, küzdve a betegkért, mentve azok életét.

Bakosné Kenessey Erzsébet gazdasági munkatársunk vetette fel egy hétfő reggeli munkatárs megbeszélésen a gyűjtéssel kapcsolatos ötletét, miszerint a hozzánk legközelebb eső kórházat, az ott dolgozókat szeretnénk támogatni ezzel. Erzsi mindezt lépésről lépésre előkészítette és megszervezte. Beszélt gyülekezeti tagokkal, olyan orvosokkal, akik COVID osztályokon dolgoznak, kikérte a véleményüket abban, mi lenne a legnagyobb segítség, egyáltalán tudják-e fogadni a szigorú szabályok mellett az adományokat. Végezetül a Szent János Kórház vezetői közül azzal az igazgatóval is fel tudta venni a kapcsolatot, aki erre engedélyt adott, akivel a lebonyolítás pontos részleteiről is egyeztetni lehetett.

A gyűjtés 2021. április 19-én hétfőn kezdődött és a hét végig tartott. Időközben Schulek Rita is bekapcsolódott a gyűjtéssel kapcsolatos feladatokba, aki a beérkező pénzadományok összegéből vásárolt egy jókora adag élelmiszert, illetve az adományok dobozokba rendszerezését, szállíthatóságát készítette elő Erzsivel. Azt is fontosnak éreztük, hogy gyümölcs is legyen a dolgozóknak juttatott adományban. A lelkészi hivatal dolgozói is pénzadománnyal egészítették ki a gyűjtést, így három láda friss, tartós gyümölcsöt is megrendeltünk a sarki zöldségesnél, banánt, almát és mandarint.

2021. április 27-én, kedden fél 11-kor vittük fel két autóval a gyűjtés végeredményét. A dolgozóknak írt levél mellé megannyi igéslap is került, amelyeket külön erre a célra vásárolt és válogatott Erzsi a Harmat Kiadó boltjában. Az átadáskor lehetőségünk volt néhány szót váltani a fotón is látható ápolókkal (Visegrádról voltak átvezényelve), főnővérrel, az ott dolgozókkal. Nagy öröm volt látni az arcukon a hálát, hogy jól esik nekik a köszönetmondás, és az elismerés áldozatos szolgálatukért.

Köszönetet mondok Bakosné Kenessey Erzsinek, az ötletért, annak véghezviteléért, Schulek Ritának és Fábián Richárd egyházfinknak a sok segítségért! Köszönet annak a 26 adományozó családnak, akik ebben részt vettek! Hála és dicséret a Gondviselő Istennek azért, hogy gyülekezetünkön keresztül mi is lehetünk az Ő szeretetének az eszközei egymás között, a magunk környezetében.

2021. május 1-én

Keczkó Pál